TOSCANE

TOSCANE

Met steden vol kunstschatten, heuvelachtige landschappen,

slingerende landweggetjes met rijen hoge cipressen,  wijngaarden en olijfbomen

Reisroute 

Frankrijk

. Colmar

Zwitserland

. Zurich

. 4 dorpjes

. Luzern

Noord-Italie

. Florence

. Toscane

. Cinque Terre

. Gardameer

. Bellagio

Wat te doen in Toscane:


Zin om heerlijk te toeren door het Toscane landschap? Chiantigiana (SR 222) is een van de mooiste en charmantste autoroutes van Italië. De route leidt je tot absoluut adembenemend mooi landschap. De weg slingert over glooiende Toscaanse heuvels, langs de weg zijn er hectare wijngaarden, olijfbomen, kleine charmante middeleeuwse steden en dorpjes.

. SP 88 route:

. Viale di cipressi, Val d'orcia. Iedere toerist stopt hier ooit wel eens. Het is een beroemde weg die omzoomd is met cipressen. Betoverend mooi in elk seizoen. 

. Italiaanse Agriturismo: Het woord ‘agriturismo’ is een samenstelling van agricoltura, landbouw, en turismo, toerisme. In Italie overnacht je dus bij de boer! 

Vaak zijn op de boerderij een of meerdere kamers ingericht voor verblijfsgasten. De boeren zijn trots op hun cultuur en willen je als vakantieganger graag onderdompelen in deze sfeer. Je ontdekt op een leuke manier het plattelandsleven en ziet hoe boeren hun producten zoals kippen, schapen, fruit, wijn, olijfolie en groenten kweken en verbouwen.

In San Gimignano kun je over de stadsmuren wandelen, mooie bouwwerken bekijken en slenteren door de autovrije straatjes.

. Met de auto van San Gimignano naar Pisa (77 km)

Greve, Chiantigiana (SR 222)

Montefioralle, Chiantigiana (SR 222)

Montefioralle is gewoon echt de perfecte locatie voor diegenen  een dagje nodig hebben om te ontsnappen aan de toeristenmassa's en lekker even rond te snuffelen in het dorp.

Montefioralle, Chiantigiana (SR 222)

Siena, Chiantigiana (SR 222)

Montepulciano, Chiantigiana 

SP 88 route

Pienza, SP 88 route

Viale di cipressi, Val d'orcia

Agriturismo

Agriturismo

Agriturismo

Agriturismo

Agriturismo

San Gimignano

San Gimignano

Het bekende Italiaanse stad Pisa

De scheve toren van Pisa