CINQUE TERRE

Reisroute 

Frankrijk

. Colmar

Zwitserland

. Zurich

. 4 dorpjes

. Luzern

Noord-Italie

. Florence

. Toscane

. Cinque Terre

. Gardameer

. Bellagio

Cinque Terre bestaat uit vijf magische dorpjes. Van noord naar zuid, Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De vijf kleine dorpjes die met elkaar verbonden zijn d.m.v. een wandelpad. Het pad is 12 km lang en ligt langs de Italiaanse kust in de regio Ligurië. De Cinque Terre wandelroute volgt voor het grootste deel de kustlijn, daarvoor heb je prachtige uitzichten over de zee, de kleurrijke dorpjes en de bergen. 


. Monterosso is de grootste van de vijf vissersdorpen en is een van de meest populaire bestemmingen voor een dagje strand in Ligurië.

. Vernazza het is een van de mooiste dorpje van Cinque Terre, omringd met pasteltinten huizen en gezellige baai met een kerkje. 

. Corniglia is het enige dorpje die ligt op een hoge klif aan de kust en geen haventje heeft. Vanuit het station kun je kiezen met de bus of 382 trappen lopen . zigzaggend omhoog. Het oude centrum, bestaat uit één straat, die omhoogloopt naar het einde van de klif. Halfweg kom je op een gezellig pleintje met terrasje tegen.

. Manarola ontdek je het beste door te gaan wandelen. Vanuit het centrum van het dorpje zijn er diverse wegen naar boven die je over een panorama route leiden langs de wijnvelden.

.Riomaggiore is een bruisend dorpje. De sfeer is er gemoedelijk en boven aan de heuvel is een kerkje en onder aan de heuvel de zee en de haven. De gekleurde huizen lijken op elkaar gestapeld. 

Monterosso al Mare

Het strand van Monterosso al Mare 

Wandelpad van Monterosso al Mare naar Vernazza 

Onderweg kan je genieten van de schitterende uitzicht en van de omgeving. Wandel route van Monterosso al Mare naar Vernazza.

Uitzicht van Monterosso al Mare naar Vernazza, +/- 500m 

Vernazza 

Wandel route van Vernazza naar Monterosso al Mare, 250 m

Wandel route van Vernazza naar Corniglia

Wandel route van Corniglia naar Vernazza

Corniglia, trap zigzaggend omhoog

Corniglia bus

De kapel staat op het centrale plein van Corniglia, het stamt uit de 18e eeuw. 

Manarola 

Manarola

Riomaggiore