LUZERN

LUZERN

Reisroute 

Frankrijk

. Colmar

Zwitserland

. Zurich

. 4 dorpjes

. Luzern

Noord-Italie

. Florence

. Toscane

. Cinque Terre

. Gardameer

. Bellagio

Wat te doen in Luzern: 


Luzern ligt in centraal Zwitserland en is een van de mooiste steden van het land. De prachtige stad Luzern heeft alles wat je zou verwachten van een typisch Zwitserse stad: het is rijk aan historische monumenten, nodigt je uit om te ontspannen in het prachtige meer van Luzern, kleurige huizen om te bewonderen en houten bruggen. 


. Kapelbrug: Luzern wordt door de Reuss verdeeld in een oud en nieuw stadsdeel. De beide stadsdelen worden onder andere verbonden door de wereldwijd oudste, overdekte houten brug, de kapelbrug uit 1332. Kapelbrug is 200 meter lange en maar liefst 111 Zwitserse afbeeldingen aan de binnenkant. 

. Mt. Pilatus: De Pilatus van Luzern is een van de populairste uitstapjes in de regio Luzern-meer. De berg ligt direct naast Luzern en is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer. Op een heldere dag biedt de berg een panorama uitzicht met 73 Alpentoppen. Pilatus is met een hoogte van 2132 meter boven zeeniveau in centraal Zwitserland en is gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer.Luzern

Luzern

Luzern

BERG PILATUS

PRACHTIG PANORAMA UITZICHT 

Tomlishorn 2132 m/7000ft

Oberhaupt 2106 m/ 6913 ft

Vanaf het bergstation Pilatus Kulm zijn de panoramaplatforms van de drie toppen Esel, Oberhaupt of Tomlinshorn op goede paden bereikbaar.

Esel 2118 m/6953 ft

Hiking route

De Pilatusbahn, de steile tandradbaan

De Pilatusbahn die naar de top van de Pilatus in Centraal Zwitserland gaat.

Uitzicht over het Vierwoudstrekenmeer vanaf de Pilatus